Select Page

Vi utgår ifrån Tällberg och bygger hus i Dalarna och Jämtland. Inom den här regionen är det lätt för våra team att nå byggplatsen och vi är bekanta med de lokala byggstilarna. Det gynnar både byggprocessen och utformningen av nya hus.

Tack vare vår goda lokalkännedom vet vi även var de finaste boplatserna finns. Vi hjälper dig gärna att hitta en lämplig tomt som passar för ditt drömhus. Nedan kan du läsa om några av våra favoritprojekt.

TÄLLBERGS SJÖGÅRDAR

Tällbergs Sjögårdar

Tällbergs Sjögårdar

Tällbergs Sjögårdar är ett unikt nybyggnationsprojekt precis vid Siljan. Här finns exklusiva tomter för både permanent- eller fritidsboende. I den berömda dalabyn Tällberg är det nära till både nöjesliv, natur och kultur. Nära området ligger en härlig strand med marina, hotell- och restaurangliv med internationella besökare och ett rikt kulturliv med lång historia. Det är nära till butiker, restauranger och service. Det är promenadavstånd till tågstationen.

Samtliga tomter ligger vid Siljan och har fantastisk en sjöutsikt. De världsberömda solnedgångarna är en bonus. Du kan njuta av det sjönära lägets möjligheter till friluftsliv under alla årets växlingar, med allt från skridskor till bad och båtliv.

Tällbergs Sjögårdar har formats som en naturlig fortsättning av byn Tällberg. Området är inspirerat av den lantliga karaktären, med varierade tomter i små grupper förbundna med kurviga vägar och stigar. Den arkitektoniska utformningen kommer att förstärka den genuina känslan ytterligare, då hela området täcks av byggregler som ska bevara den traditionella byggnadsstilen i Tällberg.

Det här är en grön och inspirerande plats med fantastisk sjöutsikt. Utsikten garanteras av att alla tomtägare i Tällbergs Sjögårdar tillsammans äger naturen runt området och ner till Siljan genom en samfällighet. Det är alltså du, tillsammans med de övriga ägarna, som bestämmer om alla relevanta frågor i ditt område. Detta är mer än en lyxig känsla – det är en garanti för din investering.

TÄLLBERGS SJÖGÅRDAR

PLINTSBERGS BACKAR

Plintsbergs Backar

Plintsbergs Backar

Det här är ett attraktivt bostadsområde i den sydvästra delen av byn Plintsberg. Området ligger högt upp på en solig slänt, där du har 180-graders utsikt över Siljan. Vid klart väder ser du från Leksand till Mora. Tomterna är stora och passar för både fritids- och permanentboende. Här finns det även möjlighet att frångå traditionella byggstilar och skapa ett mer modernt hus, med stora glasytor, platta tak och så vidare.

Tack vare det stora grönområdet nedanför tomterna är utsikten över Siljan och Dalarnas kuperade landskap fantastisk. Alla tomtägarna är delägare i detta grönområde, som alltså inte kommer att bebyggas i framtiden. Det garanterar att utsikten finns kvar idag, i morgon och längre in i framtiden.

I Plintsberg finns många timmerhus, traditionella gårdar och genuin kulturmark, som skapar den där speciella lantliga dalakänslan. Byn ligger mitt mellan Leksand och Rättvik, alldeles intill Tällberg, så här kan du njuta av både kultur, turistliv, natur och lokala sedvänjor.

Segla eller bada i Siljan, spela golf på Plintsbergs egen 9-hålsbana eller någon av banorna i Leksand och Rättvik, vandra i skogen, rid eller cykla, fiska eller gå på promenader i samhället. Här tar det inte slut på fritidssysselsättningar. Under vintern åker du längdskidor i området eller långfärdsskridskor på Siljan. I Rättvik, Granberget eller Gesunda kan du åka slalom i fina backar.

Oavsett vad du gör så får du en härlig upplevelse. Kanske är det precis vad Plintsberg handlar om? En plats där livet är bättre.

VEMDALSBERGET

Vemdalsberget

Vemdalsberget

Fjällen är fantastiska året runt och bjuder på aktiviteter för alla intressen. En kilometer nordväst om byn Vemdalen ligger bostadsområdet Vemdalsberget, på Kilsbergets sluttningar. Det här är ett stort och naturskönt område, med storslagen utsikt över byn nedanför och Härjedalens berg. Här finns stora tomter med generösa byggrätter, förberedda för både permanent- och fritidsboende. Rakt genom området går en skoterled och i direkt anslutning finns ett längdskidspår.

Vemdalen är en mysig by belägen mitt i den svenska fjällvärden, med nära till utförsåkning och äventyr i naturen. Det finns skidbackar i Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö, bara 10-15 minuters bilresa bort.

Hit har besökare lockats hit i årtionden, inte minst tack vare att Vemdalen ligger mitt i Sverige och bara 50 mil från Stockholm.

Den genuina fjällmiljön är välkomnande och erbjuder både härlig avkoppling, långt från storstadens stress, och naturupplevelser och äventyr som ridning, vandring, fiske, golf, bad, cykling och skidåkning. Här finns något för hela familjen.

Inne i byn Vemdalen finns gott om restauranger, barer och affärer för shopping. Nära till naturen betyder inte att man måste lämna civilisationen.

VEMDALSBERGET

13 + 11 =

hej@byggahomes.se

00 46 247 - 10044

Tällbergsvägen 132

793 70  Tällberg

15 + 6 =

hej@byggahomes.se    |    00 46 247 10044

Tällbergsvägen 132   |   793 70  Tällberg   |   Sverige