Select Page

Du berättar om ditt drömhus och vi utformar det efter dina önskemål, anpassat till förhållandena på den specifika tomten. Nyckelfärdigt och byggt av genuina och hållbara material. Köket, badrum, golv och tekniska installationer kommer att bli precis som du vill ha dem och du behöver bara flytta in – och börja njuta av ditt boende.

Du får ett unikt och specialbyggt hus till priset av ett standardhus. Vi kan dessutom hjälpa dig med trädgårdsanläggning, inredning eller andra speciallösningar. Vi kallar det Homes + More.

Vårt senaste projekt har utformats särskilt för ”Tällbergs Sjögårdar” som är ett nytt område för fritids- och permanentboende precis vid Siljan i Tällberg. Här ställs höga krav på byggnadernas arkitektur och stil, så att det överensstämmer med den typiska dalastilen i resten av byn.

Blir du inspirerad?

HUS SANDSTRÖM

Ett perfekt familjehus med gott utrymme för alla tillfällen och sällskap.

När man kommer in i hallen, från de stora dubbeldörrarna, lägger man direkt märke till ljuset som strålar in genom det stora fönstret i trappan. Från hallen kommer man in i det generösa vardagsrummet, som sitter ihop med köket. Här kan man umgås, äta och laga mat tillsammans. Det här var ett specifikt önskemål från kunden; ett varmt och inbjudande hem för hela familjen.

På bottenvåningen finns även ett generöst master bedroom och tillhörande lyxigt badrum, som båda ligger lite avsides från umgängesytorna och ger en känsla av enskildhet och lugn. Den här planlösningen gör det möjligt att bo i huset utan att behöva använda övervåningen.

Trappan upp till övervåningen imponerar med sin platsbyggd precision och exklusiva materialval.

Här finns ytterligare ett vardagsrum och badrum, plus tre rymliga sovrum och ett mindre rum som kan användas som hemmakontor eller gästrum.

Exteriören är harmonierar med den byggnaderna i området, med en klassisk faluröd träfasad som kontrasterar mot gråa fönster och svarta dörrar. Men trots det traditionella utseendet är det här ett hus som är byggt för framtiden, med noga utvalda material av hög kvalitet och modern teknik för uppvärmning, ventilation och belysning.

Det stora garaget och portlidret, som fungerar som carport, är byggt så att det liknar en typisk lada i Dalarna. Härifrån går man rakt in genom groventrén till tvättstugan.

BÅTMANSHUS

Ett smalt hus som byggs på höjden: en karakteristisk siluett med en modern indelning och mycket ljusinsläpp från alla väderstreck.

Ett smalt hus som byggs på höjden med ett stort taköverhäng: detta är en karakteristisk siluett i Dalarna. Även husets finish med traditionella takpannor och fasader av träpanel är typiska för denna omgivning. Men designen är helt och hållet modern. Med stora fönster som vetter mot syd och väst för maximalt ljusinsläpp och sjöutsikt i hela huset.

Det är ett hus som lämpar sig för såväl permanent boende som fritidsboende. Med modern uppvärmnings- och ventilationsteknik. Och mycket yta för hela familjen.

Uthusen byggs enligt samma design som bostadshuset, Garaget är medvetet lite högre, vilket ger en fin anslutning till bostadshuset. Det gäller även bokstavligen då ett extra tak mellan garaget och huset länkar ihop båda byggnaderna.

Sedan finns även ett traditionellt portlider och trädgårdsskjul. Båda med en liten skillnad i takhöjd och utförande. Detta för att behålla en lekfull karaktär och för att smälta ihop med den romantiska stilen i byn Tällberg.

Gäststugan kan användas som kontor, studio och såklart som gästutrymme. Genom att använda två sovloft får man mer utrymme på bottenvåningen för övrig användning.

Vid formationen av de övriga byggnaderna på tomten valde vi en traditionell placering. Byggnaderna är grupperade runt en innegård, i likhet med en traditionell Dala-gård.

HUS VIKTORSSON

En attraktiv enplansvilla med en perfekt indelning: boende- och sovdelen finns i separata vingar.

Vår utmaning låg i att skapa en enplansvilla med smart indelning och mycket ljusinsläpp. Och fantastisk utsikt över Siljan som ligger på kort avstånd från tomten. Helst med en sådan indelning att boende- och sovdelen är åtskilda från varandra. Och med mycket utrymme för att kunna laga mat och äta gemensamt. Utan att behöva avvika från regionens typiska stil eller detaljplanens krav avseende byggnadens volym och position.

För att börja med det sistnämnda: det är enklare att utforma en enplans villa med en bred husgavel. Men då finns risken att huset ger en slags ”fjällkänsla” medan vi uttryckligen ville utforma hus till denna pittoreska by i Dalarna. Designen utgår därför ifrån ett antal sammanlänkade huskroppar med mindre volym.

Med olika former och delvis även med olika färger på gaveln. På så vis får huset karaktären av en traditionell Dala-gård. Såsom en gård förr i tiden ”växte till sig” med nya byggnationer och byggnader för både människa och djur vilket resulterade i ett slags romantiskt virrvarr.

I utformningen av HUS Viktorsson känner man igen detta virrvarr. Och tillsammans med taköverhäng och användningen av traditionellt material funkar huset utmärkt i Dalarna. Tack vare L-formen skapas en separat sovdel. Inomhus finns mycket utrymme och ett fint och stort huvudsovrum med sjöutsikt. Utomhus finns en mysig terrass som på ett naturligt sätt innesluts av huset, garaget och gäststugan.

Det är ett speciellt hus som erbjuder stor gemensam yta, som gjord för att njuta av med familjen och nära och kära. Därtill är även det tekniska utförandet speciellt: huset har en diffusionsöppen konstruktion med innovativ träfiberisolering. En garanti för ett sunt och behagligt inomhusklimat.

HUS SCHEPPINGEN

En unik villa på en unik plats. På utsidan tuff och imponerande, på insidan varm och stämningsfull.

Uppdragsgivaren hade en tuff och imponerande villa i tankarna. Med en utstrålning som var romantisk men samtidigt modern. Och med mycket yta för boende och arbete. Tillsammans med arkitekterna på agnasARK förvandlade vi denna idé till HUS Scheppingen.

Tack vare höjden och golvytan har det blivit ett imponerande hus. Med en intressant planlösning där ytan har fördelats över olika rum på ett funktionellt sätt. I kombination med de många detaljerna har det därför blivit ett trivsamt hus, som aldrig känns varken stort eller kallt.

Husets form gör att den centrala hallen och trapphuset spelar en viktig roll i designen. I kombination med fönsterpartiet ovanför entrén, uppstår en fin rumslig effekt. Ljuset skiner uppifrån in i korridoren, hallen samt en del av köket. Och självklart har man en vacker sjöutsikt från både trapphuset och den första våningen.

Byggnadstomten är belägen på en unik plats, där huset är synligt från alla väderstreck. Ett ”landmärke” alltså, med en viktig funktion för området. Designen baserades delvist på detta och huvudvolymen har en symmetrisk och karakteristisk form.

Fasaderna som syns från byn är relativt täckta och skyddade för att understryka den traditionella karaktären och för att begränsa ljusutsläppet (i mörker) så mycket som möjligt. Fasaderna mot söder och väster är däremot öppna med stora fönsterpartier, så att solen släpps in och man får sjöutsikt.

Huset kombineras med ett tillhörande garage. Med en liten nivåskillnad som ser till att anslutningen till vägen blir optimalt. Och som ger en fin optisk effekt där garaget och höjden på huset förstärker varandra.

 

HUS VAN GILS

En praktisk enplansvilla med många möjligheter på en relativt liten yta.

Även med denna villa var utmaningen att den skulle stämma överens med detaljplanen. Med en begränsad bredd på gavlarna så att siluetten liknar formen på ett traditionellt timmerhus. Dock med en modern indelning och flexibilitet inför framtiden. Vi behövde även tänka på tomtens läge, solljus och utsikt.

Designen är i enlighet med dessa önskemål och krav. Den har en separat sovdel samt en del för boende. Det stora sovrummet ligger tillsammans med badrummet och garderoben i sovdelen. Den har en fantastisk sjöutsikt och en direkt länk till terrassen via altandörrarna.

Både vardagsrummet och köket har ett optimalt läge med avseende på ljusinsläpp och utsikt.

På morgonen lyser solen tidigt in i köket genom dess stora sidofönster. Och på kvällen njuter man fortfarande av solen i vardagsrummet och köket och såklart på terrassen. Varje stund finns det alltså solljus i huset. Detta är en av fördelarna med den relativt smala byggnadsformen. I varje rum finns utrymme för fönster i två och ofta tre ytterväggar.

Boendedelen kan användas som ett enda stort utrymme, men även delas upp så man får ett extra (arbets)rum, t.ex. med dubbla glasdörrar – eller två sovrum. Indelningen kan dessutom ändras i ett senare skede.

Husets grundform ger en lekfull effekt. Med utrymme för en traditionell farstukvist och en privat terrass.

 

1 + 10 =

hej@byggahomes.se    |    00 46 247 10044

Tällbergsvägen 132   |   793 70  Tällberg   |   Sverige

10 + 6 =

hej@byggahomes.se

00 46 247 - 10044

Tällbergsvägen 132

793 70  Tällberg